Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
aug 23, 2016

Bezoek de Cuneratoren op 10 september

Zaterdag 10 september is het Open Monumentendag en kunt u de Cuneratoren in Rhenen bezoeken. Op het bouwterrein naast de Cuneratoren worden diverse werkzaamheden uitgevoerd en Bureau Delfgou zal rondleidingen op de steiger van de toren geven. De werkzaamheden die iedereen op de bouwplaats kan bekijken zijn het bewerken van natuursteen door Slotboom Steenhouwers BV en de uitvoering van loodgieterswerkzaamheden door Loodgietersbedrijf F. Bogaerts BV. Onder begeleiding van Bouwbedrijf Hoffman krijgen belangstellenden de gelegenheid om een gemetseld muurtje af te voegen.

Een beperkt aantal bezoekers kan op 55 meter hoogte de restauratie aanschouwen. Van 11:00 uur tot en met 15:00 uur wordt er elk uur een rondleiding verzorgd, waarbij 12 personen met de personen/goederenlift mee naar boven worden genomen. Ter plaatse van diverse steigerslagen zal een stop worden gemaakt, waar de steiger zal worden betreden en een toelichting op de uitgevoerde restauratiewerkzaamheden zal worden gegeven. De duur van de rondleiding bedraagt circa een half uur. Aan de rondleidingen zijn geen kosten verbonden, u dient zich wel van te voren aan te melden, en vol = vol!

Aan de rondleidingen zijn enkele restricties verbonden:

– Betreding van de bouwplaats is op eigen risico, voorafgaand aan de rondleiding dient hiervoor een document te worden ondertekend;
– Te allen tijde dienen de aanwijzingen van de begeleiders opgevolgd te worden;
– Het dragen van een bouwhelm is verplicht, deze zal beschikbaar worden gesteld;
– Het dragen van dichte (stevige) schoenen is verplicht, bij voorkeur veiligheidsschoenen (door deelnemer zelf te verzorgen);
– U heeft geen hoogtevrees;
– U bent goed ter been;
– Kinderen dienen 12 jaar of ouder te zijn;
– Kinderen tot 16 jaar alleen onder begeleiding van een ouder/verzorger;
– U mag niet roken, drinken en/of eten op de bouwplaats.

Lijkt het u leuk om hieraan deel te nemen?

Tot en met donderdag 8 september kunnen geïnteresseerden zich via info@delfgou.nl onder vermelding van ‘rondleiding Open Monumentendag Cuneratoren’ aanmelden.
Naast het gewenste tijdstip (11:00 uur, 12:00 uur, 13:00 uur, 14:00 uur of 15:00 uur) dienen de namen van de deelnemers opgegeven te worden.

In geval van slechte weersomstandigheden bestaat de mogelijkheid dat één, meerdere of zelfs alle rondleidingen worden geannuleerd. Indien mogelijk zal dit vooraf per mail worden gecommuniceerd.

Afbeelding1