Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
feb 24, 2016

BRIM subsidie aanvragen 2016

In 2016 is 75,9 miljoen euro subsidie beschikbaar voor instandhouding van rijksmonumenten.  Met het geld helpt het Rijk eigenaren hun monument sober en doelmatig te onderhouden. Regelmatig en goed onderhoud voorkomt dure restauraties. Eigenaren van rijksmonumenten die niet primair bestemd zijn voor bewoning, kunnen van 1 februari tot en met 31 maart 2016 instandhoudingssubsidie (BRIM) aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Om in aanmerking te komen voor een BRIM subsidie heeft u een instandhoudingsplan nodig. In 2015 heeft Delfgou voor 28 objecten een aanvraag BRIM subsidie ingediend, hiervan zijn 23 aanvragen gehonoreerd. Op dit moment bereiden wij 17 aanvragen voor 2016 voor, waaronder de toren van de Hervormde Kerk (Grote Kerk) in Scherpenzeel, de Nieuwe Toren in Kampen, Kasteel Renswoude, het Voerman Museum en de stadsmuren (foto boven) te Hattem en de Gereformeerde Kerk te Andijk.

Wilt u dit jaar ook BRIM subsidie aanvragen? Wij kunnen u hierbij ondersteunen. Neem contact met ons op voor meer informatie.