Het Regelink

Meerjaren Onderhoud, Restauratie
Scroll Down

Omschrijving project

Het Regelink is een Neoclassicistisch bakstenen landhuis van de Van Heeckerens. Dit blijkt uit een steen uit 1832. De voorgevel heeft zij-risalieten en een midden-risaliet met een houten fronton. De ingang wordt omlijst door dubbele pilasterstellingen met een hoofdgestel. De ramen zijn nog uit de bouwtijd. De dakkapellen bevatten vleugelstukken en frontons. Tegen de achtergevels bevinden zich moderne aanbouwsels.

In augustus 2006 kreeg ons buro de opdracht om een 5-jarenplan van onderhoud op te stellen voor landhuis het Regelink te Hengelo.

De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden ten behoeve van het BRIM- Instandhoudingsplan (Besluit Rijkssubsidiƫring Instandhouding Monumenten).

 

 

Opdrachtgever

Particulier

Plaats

Hengelo