Het Relaer Raalte

Meerjaren Onderhoud, Restauratie
Scroll Down

Omschrijving project

Op landgoed Het Reelaer gelegen landhuis van dezelfde naam is gebouwd van 1911-1913 door architect Meyerink uit Zwolle. Het is een geheel onderkelderd drie lagen tellend blokvormig gebouw, opgetrokken in de Neo-renaissance stijl uit donkerkleurige steen op een voet van zandsteen. De voorgevel is symetrisch ingedeeld met een centrale ingang die wordt benadrukt door een natuurstenen trap. Het koetshuis annex dienstwoning behoort bij het landhuis. Het gebouw is opgetrokken in U-vorm en bestaat uit twee woonlagen en twee vooruitspringende zijvleugels van een bouwlaag. Het schilddak is bedekt met Tuile du Nord pannen.

In februari 2006 kreeg ons buro de opdracht voor het opstellen van een meerjarenplan van onderhoud voor Het Reelaer te Raalte.

De werkzaamheden betreffen voor het hoofdhuis en het koetshuis het uitvoeren van diverse schilderwerken en het wind- en waterdicht houden.

 

 

Opdrachtgever

Particulier

Plaats

Raalte