Poorthuis Huize Scherpenzeel

Architectuur, Herbestemming, Restauratie
Scroll Down

Omschrijving project

Het poorthuis of dienstwoning van huis Scherpenzeel, gelegen aan de noordkant van het park in de rooilijn van de Dorpsstraat. Het gebouw heeft een bouwlaag onder met pannen gedekt schilddak. Het pand stamt uit 1858. Het is een eenvoudig gebouw met drie T-vensters met luiken, een entree bestaande uit een deur met bovenlicht omlijst door pilasters op hardstenen neuten en afgedekt met een kroonlijst. De gevels worden afgesloten door een eenvoudige geprofileerde gootlijst.  Het poortgebouw, behorend tot de historische buitenplaats Scherpenzeel, is van algemeen belang wegens de functie als dienstgebouw van de entree tot de buitenplaats en wegens de ensemblewaarde.

De werkzaamheden bestaan uit de restauratie van daken en gevels alsmede de herbestemming tot bewoning.

Opdrachtgever

Gemeente Scherpenzeel

Plaats

Scherpenzeel