Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
feb 23, 2018

Restauratie en herbestemming De Witte Holevoet in Scherpenzeel

Bureau Delfgou onderzoekt de restauratie en herbestemming van voormalig Hotel-Restaurant De Witte Holevoet in Scherpenzeel. De Witte Holevoet is een gemeentelijk monument, gebouwd van 1940-1942 in de stijl van de Delftse School. In de jaren ’90 werd het pand verbouwd en uitgebreid met een aanbouw en een serre.

Sinds begin van dit jaar hebben de uitbaters van het Hotel-Restaurant de huur beëindigd en wordt er gezocht naar een nieuwe bestemming voor het monument. In opdracht van de eigenaar van het pand en in overleg met een geïnteresseerde particuliere woonzorgaanbieder wordt er gewerkt aan een nieuw ontwerp voor restauratie en herbestemming.

Het plan is om het monument te transformeren tot een kleinschalig woonzorgproject. Onderdeel van onze werkzaamheden zijn onder andere een bouwtechnische opname, een bouwhistorische verkenning en een waardestelling. Vervolgens zal, in overleg met opdrachtgever en de Monumentencommissie van de gemeente Scherpenzeel, op korte termijn een eerste schetsontwerp worden uitgewerkt.

*Foto boven bericht via Regiobeeldbank.nl