Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
mei 25, 2018

Restauratie en onderhoud Erfgoedparel Kasteel Renswoude

Het 17de-eeuwse Kasteel Renswoude, vroeger Borchwal genoemd, is gebouwd in Hollands-classicistische stijl. Op dit moment worden er restauratie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het metselwerk, voegwerk, houten kozijnen en schilderwerk van het exterieur. Mede dankzij het Fonds Erfgoedparels en de SIM (voorheen BRIM) regeling van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kunnen deze werkzaamheden uitgevoerd worden.

Kasteel Renswoude is in 2017 verkozen tot één van de Erfgoedparels van de provincie Utrecht. Het Fonds Erfgoedparels draagt bij aan de restauratie van rijksmonumenten binnen de provincie Utrecht. In 2014 is de tuin rondom het kasteel gerestaureerd met subsidie vanuit het fonds. De Subsidieregeling Instandhouding Monumenten van de RCE is bedoeld voor het planmatig in goede staat houden van rijksmonumenten.

Bureau Delfgou begeleidt sinds enkele jaren alle restauratie- en onderhoudswerkzaamheden aan het kasteel, in opdracht van de Stichting Beheer Kasteel Renswoude. De huidige werkzaamheden zijn deze maand gestart en zullen in oktober worden opgeleverd.