Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
jan 26, 2018

Restauratie leien dak Andreaskerk (Grote Kerk) Hattem

Deze maand zijn de restauratiewerkzaamheden aan het dak van de Grote of Andreaskerk aan de Markt in Hattem gestart. De driebeukige basiliek is gebouwd in late Nederrijns gotische stijl. Het schip van de kerk dateert uit het midden van de 15e eeuw, het koor uit ca. 1500. De toren is gebouwd rond 1635. In 1895-1896 is de kerk gerestaureerd door Pierre en Jos Cuypers.

Het gehele leien dak van de rijksmonumentale kerk wordt gerestaureerd. Plaatselijk wordt er ook houtherstel uitgevoerd. De restauratie vindt plaats in 4 fases: middenschip noordzijde, zijbeuk noordzijde, middenschip zuidzijde, zijbeuk zuidzijde. De restauratie wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland.

De restauratie is deze maand gestart en zal volgens planning dit jaar worden afgerond. Opdrachtgever is het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Hattem. De restauratie van het leien dak wordt uitgevoerd door Van Wely Leidekkers uit Groessen, de steiger is verzorgd door Dejo Steigers uit Nijkerk.

*foto bovenaan via Hatteminbeeld.nl