Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
mei 18, 2017

Restauratie panden Foeliedwarsstraat Amsterdam

Onlangs is de restauratie van de Foeliepanden (Foeliedwarsstraat 40, 42, 50 en 52) in Amsterdam gestart. In 2014 werden de zeer vervallen panden in de voormalige Jodenbuurt door Stadsherstel aangekocht; dichtgetimmerd en deels onbewoonbaar.

Voor de oorlog was de Foeliedwarsstraat onderdeel van de dicht bevolkte Joodse buurt en was er volop bedrijvigheid. De panden met nummer 40-52 dateren uit 1910 en werden gebouwd in opdracht van Hartog Allegro. In de jaren 60 van de twintigste eeuw is een groot gedeelte van de straat verdwenen in het kader van herstructurering van de stad.

Na de restauratie en verbouw zullen er vijftien appartementen ondergebracht zijn in de Foeliepanden en zal het levendige karakter van een eeuw geleden hopelijk weer terugkeren.

In opdracht van Stadsherstel Amsterdam voert Bureau Delfgou de directievoering tijdens de restauratie uit. De restauratie wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting Amsterdams Monumenten Fonds (AMF), de Gemeente Amsterdam en Vrienden van Stadsherstel.

Fotografie door Stadsherstel Amsterdam

enter