Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
okt 11, 2016

Restauratie Beurssluis Schiedam wint HSSN-prijs

De restauratie van de Beurssluis in Schiedam heeft vorige week tijdens de 10e Nationale Sluizendag een mooie prijs in de wacht gesleept! De stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland (HSSN) reikt jaarlijks de HSSN-prijs uit voor de best restaureerde sluis of stuw van het afgelopen jaar. De restauratie van de Beurssluis won de 2e prijs. De jury heeft de restauratie onder andere beoordeeld op de kwaliteit (technisch en in het historisch perspectief) en de mate van herstel van het oorspronkelijk gebruik.

De uit 1778 daterende monumentale sluis in de binnenstad van Schiedam is in 2015 gerestaureerd. De werkzaamheden bestonden uit de restauratie van het casco van de sluis (natuursteen, metselwerk en voegwerk) en de houten sluisdeuren, en het weer geheel functioneel maken van de bewegingswerken. Opdrachtgever van de restauratie is de Gemeente Schiedam, Delfgou heeft het restauratieplan opgesteld en in samenwerking met de gemeente directie gevoerd en toezicht gehouden. De restauratiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemersbedrijf Wallaard. We zijn trots op de samenwerking en de erkenning van het vakmanschap van de restauratie.

beurssluis-restauratie

De 10e Nationale Sluizendag werd gehouden in het ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Collega Marinus Nagel maakte onderstaande foto’s.

woudagemaal