Privacybeleid | Cookiebeleid
Even laden
jul 7, 2017

Restauratie en verduurzaming Museum Flehite in Amersfoort

Flehite is het kunsthistorisch museum van de stad Amersfoort. Het museum is gevestigd in drie laat-middeleeuwse muurhuizen, gebouwd omstreeks 1540. In 1890 werd het middelste huis een museum, later breidde het museum uit naar de buurpanden.

Bij de verbouwing in de 19e eeuw werd de achtergevel tot voorgevel gemaakt, met een smalle brug en een neoclassicistisch poortje naar de Westsingel. De voorgevel werd vernieuwd in Hollandse neorenaissance stijl met rode baksteen, imitatie-speklagen en cordon- en waterlijsten. In de samenhang tussen de oorspronkelijke en toegevoegde delen van het museum is de bouwgeschiedenis zichtbaar.

Onder begeleiding van Bureau Delfgou zal museum Flehite gerestaureerd en verduurzaamd worden. De planvorming is reeds gestart en de werkzaamheden zullen in 2018 uitgevoerd worden. Eigenaar van de rijksmonumentale panden is de gemeente Amersfoort, opdrachtgever van de restauratie is gebouwbeheerder SRO.

Museum Flehite was dit jaar één van de zeventien projecten waaraan de subsidie Erfgoedparels van de Provincie Utrecht is verstrekt. De Provincie Utrecht doet met deze subsidie een bijdrage aan de restauratie en verduurzaming van het museum.

Foto door ASMedia